Общински секретари от цялата страна се събират в Созопол

Новините

07-11-2012, 14:28

Снимка:

община Созопол

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Събранието е 20 по ред и ще бъде открито от председателят на УС на Асоциацията - София Янчева

Созопол става домакин на юбилейно събрание на Асоциацията на секретарите на общините в България. Утре от 14.30 часа ще се проведе тържествено 20 Общо събрание на Националната Асоциация на секретарите на общините в Република България под наслов „15 години НАСО РБ”. Домакин на събитието е х-л”Вила Лист”, съобщават от пресцентъра на черноморската община.

Тържественото  Общо събрание ще бъде открито от председателя на УС на НАСО РБ  София Янчева, която е секретар на община Благоевград. Приветствено слово от София Янчева и приветствия от официалните гости са част от програмата за деня. В дневния ред на Общото събрание е включено прием на нови членове на Националната Асоциация на секретарите на общините,както и удостояване на членове със звания и отличия.

През следващите два дни работата на НАСО ще продължи с VІІІ Практическа конференция, по време на която ще бъдат представени темите Приложение на разпоредбите на ПМС 129/2012 и Приложение на разпоредбите на ПМС 330/2012. Темите ще бъдат последвани от дискусия.Дискусия на участниците ще има и на тема Обсъждане на проекта за нов ЗМС”.

За последния ден от събранието на Асоциацията на общините са предвидени обсъждане на други актуални въпроси в работата на секретарите на общини и общински администрации,както мнения и предложения за ролята и мястото на НАСО РБ в процеса на практическо разрешаване на тези въпроси и тяхното приложение.