Опозицията прати Тотев на друга планета

Мисия Пловдив

07-11-2012, 14:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Съветниците от НИЕ вадят 10 мерки за спасение на Пловдив

Година на излъганите надежди. Даваме разочароваща оценка на управлението на Иван Тотев, каза екскметът и съветник от НИЕ Славчо Атанасов.

Според опозицията през първата година от управлението в града не са пристигнали обещаните пари за инфраструктурни обекти и не се привличат инвеститори, за да има нови работни места. Съветниците от Национален идеал за единство посочиха стратегически обекти, които не са започнати. Това са пътят Пловдив-Асеновград, Голямоконарско шосе, прелезът Модър-Царевец, стадион Пловдив, втория Гребен канал и довършването на Околовръстното шосе.

Като разминаване между обещано и направено от партията изтъкнаха и летище Пловдив. Какво развитие, всеки ден четем за приключени линии, казаха от НИЕ.

Славчо Атнанасов направи паралел като припомни, че по негово време са се построили 1 милион и 200 хиляди кв.м. разгъната застроена площ. Влязоха над 700 милиона лева инвестиции, каза още екскметът. Тотев като е любимец на правителството да ни дадат обещаните пари за приетия столичен боклук, допълни Атанасов.

Това е година на "ще" –тата, заяви Борислав Инчев от НИЕ. Ще направим това, ще направим онова, а какво стана, попита той. От партията отчетоха за сторено отварянето на Четвъртък пазара, преасфалтирането на улици, за което не били нужни проекти, и довършването на Дома на културата.

Сегашният градоначалник сякаш живее на друга планета, различна от тази на пловдивчани, коментираха от НИЕ. Резултатът е 1:0 в полза на Тотев срещу хората, каза Борислав Инчев.

По думите на областния председател на партията Слави Георгиев,  кризата се стоварва само на раменете на пловдивчани. Докога ще скачат местните данъци и такси, сега се говори за 40 на сто увеличение на налога за МПС, заявиха от опозицията.

Славчо Атанасов поиска да знае колко средства от държавата са дошли в града, както и колко евро пари са привлечени през първата година от мандата.

До няколко дни съветниците от НИЕ ще вкарат в общинския съвет 10 спасителни мерки, "за да живеят пловдивчани по-добре". Сред тях ще има такива за местния бизнес, за млади семейства, ученици, студенти и пенсионери.

Сред предложенията на съветниците от опозицята са сваляне на таксите за млечни кухни и за детски градини.