Нейков доволен от строежа на Колодрума (СНИМКИ)

Спорт

07-11-2012, 16:27

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Ако залата бъде завършена до септември, ще сме доволни, прогнозира спортният министър

Спортният министър Свилен Нейков остана доволен от строежа на многофункционалната зала Колодрума в Пловдив. Бившият треньор по гребане инспектира днес строителната площадка на Асеновградско шосе заедно със заместник-кмета на града Георги Титюков.

Нейков разгледа внимателно бетонната конструкция и чертежите, като получи актуална информация от главния архитект на залата Тодор Абаджиев.

„Доволен съм от това, което виждам. Не спира да се работи. До Нова година цялата дясна страна на съоръжението ще бъде покрита, за да може да се работи спокойно и през зимата“, бяха първите думи на Нейков. Ако ремонтът приключи до септември, ще бъдем доволни като цяло. Първите прогнози бяха за пролетта, но не знаем каква ще бъде зимата, прогнозира спортният министър.

Главният архитект уточни, че Колодрума ще бъде 3 пъти по-лек от „Арена Армеец“, въпреки че двете зали са почти еднакви по площ. Капацитетът ще e 8300 зрители и това ще позволи тук да се играят мачове от Световната купа по волейбол например. Под основното ниво на залата ще има 6 други тренировъчни зали, на които също могат да се провеждат различни състезания от вътрешния спортен календар.

„Това при всички случаи ще бъде по-икономично като разходи, защото може да се използва долното ниво, без да се отваря голямата зала“, заяви Свилен Нейков.