"Централен" се готви за зимата

Мисия Пловдив

07-11-2012, 16:56

Снимка:

Интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Районният кмет Райна Петрова издаде специална заповед за осигуряване на нормални условия на живот

Превантивни мерки за зимния сезон разпореди кметът на район „Централен“ Райна Петрова.

Директорите на общински учебни заведения и детски градини, ясли и млечни кухни, разположени  на територията на “Централен”, трябва да организират почистването на териториите и подходите към сградите. Особено внимание трябва да се обърне на подходите към местата за раздаване на храна в детските кухни. Освен това те се задължават да актуализират плановете си за работа в зимни условия и до 23-ти ноември да представят копие в районната администрация. Необходимо е директорите на  детски ясли, кухни, градини, учебни заведения и домове за деца, лишени от родителски грижи да организират получаването на сол и/или други реагенти против заледяване, гласи заповета на кмета.

Гражданите, живеещи на територията на района, както и дружествата и организациите със стопанска и нестопанска дейност, своевременно трябва да почистват от сняг и лед прилежащите територии на сградите, които обитават или ползват. Нарушителите на тези изисквания подлежат на санкции от контролните органи на общинската администрация.

Денонощните дежурни по Общински съвет за сигурност ще приемат сигнали по телефон от граждани за непочистени улици, спирки на градския транспорт, повреди в електро и топло-снабдяването и други свързани със зимната обстановка.