Още един последовател на "Мечта" умрял мистериозно

Крими

07-11-2012, 17:21

Снимка:

facebook.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Приятелите на Марио са категорични, че гуруто на фондация „Мечта" Росен Ангелов трябва незабавно да бъде отстранен от училище

След мистериозната смърт на благоевградчанина Марио Нушков, започнаха да излизат странни факти около фондация „Мечта", чийто член е бил младежът.

Оказа се, че и друг ученик на езиковата гимназия, в която преподава гуруто Росен Ангелов, е починал мистериозно, пише в. "24 часа".

Приятели на Марио споделили пред „Струма", че 18-годишният Иван Тумбалов, който бе намерен мъртъв в канал край благоевградския квартал „Струмско", е бил последовател на фондация „Мечта". Момчето изчезнало в нощта на 31 декември 2009г. и няколко дни целия град го издирвал. Оказа се, че във фаталната нощ бил в заведение в Благоевград и тръгнал нанякъде сам. До днес пичината за смъртта на Иван си остава мистерия. Делото за смъртта му виси в полицейските архиви като "нещастен случай".

Виновни нямало, но нямало и причини, които да подтикнат 18-годишното момче да почине. Приятелите на Марио са категорични, че гуруто на фондация „Мечта" Росен Ангелов трябва незабавно да бъде отстранен от училище. Те споделили, че синовете на Ангелов, който проповядва „да се усмихваме" и „да сме добронамерени", са крайно агресивни. Съученици на момчетата твърдят, че те често ходят на училище въоръжени и се държали агресивно със съучениците си. Това може да потвърди директора на Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" г-н Митов, казали младежите. Единият син на гуруто носел даже желязо със себе си.

„Доведоха ми момчето, деветокласник, след като две колежки учителки са видели в него някакво желязо. В кабинета ми, стана ясно, че той наистина се е „въоръжил", предполагам заради обстоятелствата около баща му. Получавал съм сигнали за негово агресивно поведение, казала директорът на НХГ г-н Митов.

Приятелите на Марио показали и едно изказване на Росен Ангелов, публикувано във Фейсбук, дни след смъртта му. Ето какво пише във Фейсбук Ангелов, в отговор на Надя: „Наде, на склона на мрака и на възхода на светлината се появи ти в точен час. Дойде на гости с чисто сърце при нас, а след това един Човек велик без вик, без страх, направи мост между цивилизацията стара и тази на любовта. Заслужава си да помечтаем, цяла Ниагара няма да залее на щастието моста. Ако тъга долавям в твоята душа, позволи ми мислено поне да я изтрия с хубавия спомен за Човека, за Приятеля, за Мечтателя, който днес ни помага от други измерения, но остана верен на себе си. Хубав ден, Наде."

Инициаторите на петицията, която цели гражданското общество да се намеси в отстраняването на Росен Ангелов от училище, твърдят, че няма да намерят покой, докато Росен Ангелов не напусне благоевградското училище. Те са събрали над 1000 подписа, разнасяйки петицията от институция на институция. 150 са подписите в Интернет. В събота истинските приятели на Марио извън фондация „Мечта" организират кръгла маса в зала „22-ри семпември" в Благоевград в 11 часа, където ще се обсъжда секта ли е фондацията.