Нейков пак намекна, че стадион „Пловдив“ трябва да се бута

Спорт

07-11-2012, 17:53

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Няма смисъл да се ремонтира нещо старо и след това да се окаже, че всичко е било напразно, смята спортният министър

Спортният министър Свилен Нейков отново намекна, че най-добрият вариант за градския стадион „Пловдив“ е да се бутне и един ден да се строи от кота нула. Нейков обаче изрично уточни, че в момента няма подходящ инвеститор за тази цел.

„Държавата няма пари да построи нов стадион в Пловдив. Затова търсим други инвеститори, но е трудно“, обяви Нейков, докато инспектираше спортната зала Колодрума. Министърът уточни, че в момента има много нови изисквания на ФИФА и УЕФА за лицензирането на стадиони, които трудно ще бъдат изпълнени за „Пловдив“ при сегашната му конструкция.

„Най-елементарният пример е за разстоянието между отделните редове и седалки, което за градския стадион не отговаря на изискванията. Освен това за 15 процента от капацитета трябва да има паркоместа за автомобили. Като почнем да ремонтираме нещо старо, ще се окаже, че това е било ненужно“, каза още Нейков.

На въпрос защо испанските инвеститори са се отказали да строят стадиона министърът отговори: „Те поставиха допълнителни условия като инфраструктура и други неща, които ние не можехме да изпълним“.