Пламен Николов: Ще върнем Нефтохимик в елита

Спорт

07-11-2012, 18:53

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Основната тема на дискусията бе бъдещето на отбора и целите през настоящия сезон

Новият спортно-технически директор на Нефтохимик Пламен Николов отговори на много въпроси на феновете по време на срещата, която той проведе, непосредствено след идването си в Бургас. Основната тема на дискусията бе бъдещето на отбора и целите през настоящия сезон. Привържениците се заинтересуваха и как стана възможно назначението на Пламен Николов за спортен директор на клуба.

Господин Николов, каква ще бъде вашата роля в отбора на Нефтохимик?

- На среща с господин Валентин Златев преди няколко дни той ме попита дали желая да работя в Бургас за отбора на Нефтохимик и аз разбира веднага приех. Няма нужда да ви казвам, че много добре познавам историята на отбора и като футболист, и в последствие като ръководител. Моята задача е да оказвам подкрепа за спортно-техническите решения на треньорите от мъжкия отбор, както и да помагам в работата на детско-юношеската  школа.

 

Какво конкретно ще включват ангажиментите ви?

- На първо място трябва да помислим за зимна селекция. Необходими са няколко нови попълнения на различни позиции, от които се нуждаят треньорите. Вече наблюдавах мачовете на отбора във Враца и в Бургас през последната седмица и видях, че тима е млад, амбициозен и има потенциал. За да стане обаче още по-силен е необходимо и време. Това е  един от най-младите отбори в групата, като в същото време е твърдо в зоната на отборите, които получават право на промоция в А група.

Треньорите са добри и амбициозни и имат опит в работата смладите футболисти. Гледах и тренировка на отбора, в която играчите се вложиха като на футболен мач. А след като се тренира по този начин, сигурен съм че и резултатът ще е добър, и той е такъв. Момчетата са сплотени, отговорни и амбицирани, защото знаят, че защитават цветовете на един един голям отбор.

 

-  Какви са целите, които ще преследва Нефтохимик през сезона?

-  За никого не е тайна, че отборът на Нефтохимик не заема подобаващото му се място. Зная за трудностите от последните години, както и за подкрепата, която оказват феновете, Общината и Лукойл. За нас е важно да вървим към целта крачка по крачка. Няма да даваме големи обещания. Ще използвам до болка познатата и употребявана многократно фраза: Ще играем мач за мач. Зная, че е шаблонно, но е така. Сега мислим за предстоящия мач в Каварна. Перспективата е ясна – А група.

 

-  Мислите  ли, че Нефтохимик ще бъде осигурен финансово след като най-голямата компания в региона се ангажира със спонсорство на отбора?

-  Смятам, че за Нефтохимик идват добри времена. Не мога да не спомена голямата обществена подкрепа за отбора, зная също, че и кмета на града се е ангажирал и помага, има сериозен основен акционер в лицето на г-н Николай Филипов. Изпълнителният директор Благо Митрев, също изцяло е отдаден и живее с идеята за преуспяване на клуба и завръщането му в А група. Това са сериозни факти, които само предубедени хора не биха отчели. Затова смятам, че доброто бъдеще на отбора предстои.