Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

07-11-2012, 20:27

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития за страната утре, 8 ноември

София
От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на представянето на център за Световни автомобилни разработки.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия полицай Йордан Костов.

От 9.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 10.00 часа Столичният общински съвет ще проведе заседание.

От 9,00 часа в конферентната зала на Националния институт на правосъдието ще бъде открит семинар на тема „Събиране и признаване на доказателства по наказателни дела между страните-членки и гаранции за тяхната допустимост”.

Изпълнителна агенция „Морска администрация” организира национална среща за развитие на пристанищата по река Дунав. Събитието ще се проведе в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 9 часа в залата на 5-я етаж. Форумът е част от проект DaHar – „Развитие на пристанищата по река Дунав”.

Кръгла маса на тема „Шистов газ – предизвикателства и ползи за България” ще се проведе от 9.00 часа в Шератон София Хотел Балкан, зала „Роял II”.

В Руския културно-информационен център, на адрес ул. Шипка №34 от 9.00 часа ще се проведе ІV Национално изложение с международно участие „Изобретения, технологии, иновации „ИТИ’2012”.

От 9,30 ч., в зала 400 в сградата на Министерство на земеделието и храните ще се проведе среща по изпълнението на проект „Стратегическото планиране в българските гори – гарант за ефективно управление и устойчиво развитие”


От 10:00 ч. в зала „Средец” на Шератон София Хотел Балкан, гр. София ще се проведе откриваща конференция по проект „Развитие на системата за планиране и мобилност в държавната администрация”, реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен Капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, договор №К11-21-2/16.08.2011 г.

От 10.15 часа пред сградата на ГД „Национална полиция“ ще се състои церемония по полагане на венци на паметника на загиналите полицаи.

От 10:00 до 12:00 ч. В Интер Експо Център, зала „Вихрен” ще се проведе форум на тема „Възможности за бизнес с Южна Африка”.

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще награди победителите в конкурса „Най-добра проектна идея 2012" по Програмата за развитие на селските райони. Церемонията е от 11:00 ч. в централното фоайе на Интер Експо Център, бул. Цариградско шосе 147.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще връчи стипендии „Готови за успех” на деца в неравностойно положение. Събитието ще се проведе в 11:00 часа, в учебния театър „Алма Алтер“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

От 11.00 часа, заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова ще присъства на първа копка по изграждането на училищен комплекс „Азбуки” в квартал „Мусагеница”, град София.

Дискусия „Здравословни храни на българския пазар” ще се проведе от 11.00 часа в Интер Експо Център, зала „Mусала”.

В 11.00 часа в зала 2 – салон „Светът на млякото” на Интер Експо център зам.-министър Цветан Димитров ще вземе участие в конференция по проблемите на млечния сектор.

В 11.00 часа Инициативен комитет за повече грижи за децата в България организира протестен флашмоб. Протестът ще се проведе между СУ „Климент Охридски” и Народното събрание.

В 14.30 часа министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият изнесен център на Спешна помощ-София в 12-то ДКЦ в район „Люлин” (кв. "Люлин", ул. "Иван Бойчев" 17).

На 8 и 9 ноември 2012 г. в спортна зала „Триадица” гр. София, ще се проведе Градското първенство по футзал за служители на МВР.

Представянето на първото годишно изследване „Регионални профили: показатели за развитие 2012” ще се състои от 11:00 ч. в пресклуб на БТА.

От 12.00 часа в пресцентъра на БТА ще бъде представен проектът на Асоциация Българска кинокласика и култура за игрален филм „Левски” и Национална дарителска кампания за събиране на средства за подпомагане създаването му.

От 12:40 часа в зала 2 – салон „Светът на млякото“ в Интер експо и конгресен център – София Българска банка за развитие и Асоциация на млекопреработвателите в България ще подпишат меморандум за сътрудничество.

Варна
По случай 100-годишнината от победоносната атака на „Дръзки” срещу турския крайцер „Хамидие” Военноморският музей ще приема посетители безплатно през целия ден. В 11.00 пред торпедоносеца "Дръзки", ще бъде извършен тържествен ритуал с полагане на венци и цветя

Пловдив
Кръгла маса на тема „Предизвикателства пред органите на местната власт при интеграцията на бежанци в България” ще се проведе на 8 и 9 ноември 2012 г. в хотел „Империал“, Пловдив. Откриването на срещата ще бъде от 13.30 часа.

С международна научно-приложна конференция, на тема „Храни, технологии и здраве”, ще бъде отбелязан 50-годишният юбилей на Института по изследване и развитие на храните (ИИРХ) в Пловдив. Конференцията ще започне в 10 ч. в хотел „Империал” в Пловдив.

От 10.00 часа в 205 зала в сградата на Общински съвет-Пловдив, председателят арх. Илко Николов ще представи отчет за дейността и тенденциите в работата на Общински съвет Пловдив за последните 6 месеца.

Инициативният комитет за честване на “Сто години от Балканската война (1912-1913 г.)”, участието на 2-ра Българска армия в Балканската армия и 100 г. от използването на българската авиация за военни цели ще даде брифинг в Изложбената зала на Дирекция „Регионален държавен архив” - Пловдив, ул. “Кракра“ № 11 от 11.00 часа

Кричим
Областен информационен център – Пловдив ще проведе в Кричим информационен ден под мотото „ДА създаваме заедно”. Началото на информационното събитие е от 10:30 часа в заседателна зала на Народно читалище „Пробуда“.

Банско
Министър Нона Караджова ще участва в отбелязването на 50-годишния юбилей на Национален парк „Пирин” от 11,00 часа в Дома на изкуствата към музей „Никола Вапцаров” в град Банско.

Видин
От 12.00 часа в конферентната зала на хотел „Ровно” ще се проведе пресконференция по повод началото на проекта „Лот 37 Рехабилитация и реконструкция на път път III-121 Иново – Градец – Шишенци – Бойница - Кула”.

Велико Търново
С тържествен водосвет за здраве и благополучие от 11,00 ч. в село Шереметя и с курбан в 11,30 ч. ще бъде отбелязан храмовият празник на църквата „Свети Архангел Михаил”.

От 11.00 ч. в залата на кино „Одеон” Български зъболекарски съюз, съвместно с Регионален Инспекторат по Образованието – гр. София ще проведе кръгла маса на тема: „Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 г. в България (НППОЗД)”.

Ново село
Министърът на отбраната Аню Ангелов ще присъства на ВИП-деня на съвместното българо-американско обучение „Съюзна сила - 2012“, което се провежда на полевия учебен полигон „Ново село“.

Шумен
Официално откриване на професионалния празник на служителите на ГД „Национална полиция” ще се състои в 9.30ч. пред сградата на Районно управление „Полиция” – Шумен. В 10.00 часа. ще бъде даден брифинг от директора на ОДМВР- Шумен.

Бургас
В 14.30 часа в сградата на БСП – Бургас на ул. „Фердинандова” № 60 ще се състои пресконференция на Областния съвет на БСП.

От 14.30 часа кметът на Бургас Димитър Николов ще открие обновената сграда на „Хляб и хлебни изделия“ ЕООД-Бургас в зона А на ж.к. „Меден рудник”.

Казанлък
От 11:00 часа, в сградата на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания – гр. Казанлък, ул. „Войнишка“ 25, ет.1 (бившата Община №2) кметът на Община Казанлък Галина Стоянова ще участва в официална пресконференция във връзка със старта на дарителската кампания „Бъдеще за децата“.