Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

08-11-2012, 06:26

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Архангеловден е

Добро утро, Пловдив. Днес отбелязваме Архангеловден.

Народът ни празнува този ден, за да му е по-леко на човек, когато душата му отива при Господ! На много места се прави курбан за светеца. Пекат се и обредни хлябове, наричат ги Рангелово блюдо и боговица. На този ден празнуват Ангел, Ангелина, Михаил, Михаела, Райчо, Райна и Рангел. Честито!

За празника ни очаква слънчево време, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. През нощта в цялата страна ще се изясни. Вятърът ще отслабне. Минимални температури ще са между 0° и 5°, максимални температури между 10° и 15°, в София 11°.

Инициативният комитет за честване на “Сто  години от Балканската война (1912-1913 г.)”, участието на 2-ра Българска армия в Балканската армия и 100 години от използването на българската авиация за военни цели ще се отчете за досегашната си и ще обяви бъдещите си изяви. Брифингът ще се състои в Изложбената зала на Дирекция “Регионален държавен архив” – Пловдив днес от 11.00 часа.

За църковния празник Архангеловден днес от 10,30 часа в двора на храм „Свети Иван Рилски“ в район „Северен” ще бъде раздаден курбан за здраве и благоденствие на миряните.

Областен информационен център – Пловдив днес гостува в Кричим за информационен ден под мотото „ДА създаваме заедно”. Началото на събитието е от 10:30 часа в заседателна зала на Народно читалище „Пробуда“. То ще започне със семинар, на който ще бъде дадена информация за отворени и предстоящи схеми за кандидатстване с проектни предложения, финансирани от оперативните програми, актуални и предстоящи мерки по Програмата за развитие на селските райони, както и популяризиране на добри практики от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми в област Пловдив. Заповядайте.