Мини шампионска лига за Никулден в Бургас

Спорт

08-11-2012, 09:21

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ще участват над 1200 деца

В Бургас стартира масов футболен турнир за деца „Мини Шампионска лига”. В него участие ще вземат дарования от детските градини и училищата от началните класове. Всички те са възпитаници на продуктивната школа- ковачница на таланти „Звездичка”.

Близо 1200 момичета и момчета са в трепетно очакване на същинските мачове за разпределение на челните места и излъчване на най- добрите учебни заведения. „Битката” се е пренесла в аванс и сред родителите. Някои от тях са се хванали на бас кои отбори ще продължат напред и кои ще отпаднат в квалификациите. Индивидуалните призове също действат като магнит за прогнози. Тази събота и неделя са пресявките в сп. зала „Младост” при детските градини. Групите са четири на брой, всяка от шест тима. За големия финал на Никулден- празника на Бургас ще се класират заелите първи места. Форматът на състезанието е одобрен лично от силния човек в УЕФА в направление „Детско- юношески футбол” Франк Лудолф. Ако няма неотложни ангажименти, подчинения на Мишел Платини е гарантирал, че ще лети до морския град  за да види на живо уменията на малките бургазлии.

Неотдавна той даде за пример „Звездичка” на европейски семинар по програмата „Грасруутс” в който участие взе главния треньор на школата Петър Алексиев. „ За нас е чест да попиваме от големите. Похвалите на Лудолф са задължаващи. По негова препоръка, порасналите бебета- три и четири годишни ще премерят сили в дисциплини- близки до Бързи, смели, сръчни, а в същинското състезание треньорите ще разчитат на пет и шест годишните сладури” заяви Алексиев. На финалите в сп. зала „Бойчо Брънзов” ще присъства почетния президент Анатоли Нанков който ще бъде в компанията на голаджията на ЦСКА Мишел Платини. Двамата са отлично познати на широката футболна аудитория и присъствието им ще даде допълнителен импулс за себераздаване на техните последователи. В масовия детски турнир ще гостуват и други авторитети.

Каквито награди са предвидени за малките, такива ще получат и учениците в турнира. За да си заслужат купите, медалите, грамотите, предметните награди и лакомствата, учениците от началните класове трябва да положат нужните усилия на игралното поле. Другата събота и неделя в сп. зала „Младост” са квалификациите и финалите в тази възрастова група. „Спортът поднесен по правилен начин сред децата дава освен всичко друго и здраве. Удоволствие е за мен да гледам надпреварите на Звездичка. Действат ми зареждащо и ме карат да бъда оптимист за бъдещето на бургаския и родния футбол” каза зам.- кмета по здравеопазване и спорт на община Бургас д- р Лорис Мануелян. Патрон в петото поредно спортно мероприятие на ДФК „Звездичка” на местно ниво е кмета Димитър Николов.