Ремонтите в Западен вървят в срок

Мисия Пловдив

08-11-2012, 10:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Районният кмет Десислава Желязкова направи поредна инспекция

Реконструкцията на микрорайона в карето между улиците „София“, „Дрян“, „Гергана“ и „Солунска“ в район „Западен“ върви по план, констатира кметът на района Десислава Желязкова на поредната си проверка.

Предвид темпото на работа обектът може да се открие в срок – в началото на декември 2012 година. Успешно са положени всички подземни комуникации, в това число и ВиК мрежата, в момента се полагат подземните пластовете на уличната настилка, предстои асфалтирането и изграждането на тротоарите. Реконструкцията даде възможност и ще бъдат осигурени максимален брой паркоместа.

Първата копка на обекта бе направена от кмета на Пловдив Иван Тотев и кмета на района Десислава Желязкова на 3 октомври 2012 година. Проектът предвижда цялостно обновяване на терена, оформяне на градинките и озеленяването им, изграждане на възможно най-много паркоместа, без това да е за сметка на зеленината.

За първия етап от обновяването на микрорайона са осигурени около 200 000 лева от бюджета на община Пловдив. Реконструкцията ще продължи поетапно и през следващата година.