Започва ремонт на Спешното отделение в Университетска

Мисия Пловдив

08-11-2012, 10:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Промените ще важат за периода от 10 ноември 2012 г. до 20 февруари 2013 г.

Временно преместване на кабинетите на Спешно приемно отделение заради преустройство на спешния сектор ще извърши УМБАЛ „Свети Георги” в периода от 10 ноември 2012 г. до 20 февруари 2013 година, съобщават от лечебното заведение.

Ремонтите ще обхванат последователно приземния и първия етажи на Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе” №66.

В този интервал операционната и гипсовъчната зала на Спешното отделение по травматология и ортопедия ще работят на 5-ия етаж в Хирургическия блок – Клиниката по ортопедия и травматология. Спешните случаи ще се приемат и преглеждат на старото място – в настоящите приемни кабинети.

Спешно отделение по хирургия работи в новата шокова зала и в приемен кабинет в съседство, разположени на партера, непосредствено до входа за Спешно отделение и Спешна регистратура.

Спешно отделение по вътрешни болести ще приема пациенти в кабинети №1 и №2, намиращи се непосредствено до асансьорите на първия етаж на Хирургическия блок – западно фоайе. В същия сектор ще се правят лабораторните изследвания.

Промяна има и в организацията на интерупционната дейност, която ще се осъществява в Клиниката по акушерство и гинекология на 3-ия етаж, а  гастроендоскопската дейност временно ще се извършва в Клиниката по гастроентерология на 9-ия етаж.

Всички необходими строително-монтажни дейности на мястото на настоящия Спешен сектор от първия етаж на Хирургическия блок трябва да бъдат извършени в периода от 15 декември 2012 г. до 31 януари 2013 г.

Между 1 и 10 февруари следващата година преустройството ще приключи с полагането на нови настилки и рампа към Спешно отделение и изграждането на новата Спешна регистратура със звено за видеоконтрол и охрана.

Мероприятията по обзавеждането и възстановяването организацията на работа във всички диагностично-лечебни структури ще продължи до 20 февруари 2013 г. Това е посочено в разработения план за осигуряване на лечебно-диагностичната дейност по време на ремонта в УМБАЛ „Свети Георги”.