Апаш краде кабели от дом, собственикът го гърми с ловна пушка

Крими

08-11-2012, 11:56

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Разследване е образувано и срещу двамата

Крадец на кабели попадна в екшън престрелка със собственика на плячката си, който го настигна с мощен джип и надупчи колата му с няколко куршума.

Случката се разиграла предната вечер около 1,30 след полунощ в покрайнините на с. Черно море.

Според данните от полицията около 30 минути преди стрелбата 43-годишният ямболия Иван Георгиев заедно с още няколко свои авери отмъкнали токови кабели, натоварили ги в пасата си и тръгнали да си ходят.

За тяхно нещастие обаче 52-годишният Антоний Ковачев, собственик на една от къщите наоколо се събудил точно в този момент и с раздразнение открил, че в дома му няма ток, тъй като част от плячката захранвала неговия имот. Той излязъл навън и видял пасата с няколко човека вътре да се отдалечава в посока към центъра и местното школо.

Ковачев веднага схванал картинката, разлютил се, метнал се на джипа си и хукнал да ги гони. Той не пропуснал в движение да грабне ловна пушка.

Малко по-късно пред ченгетата ямболията разказал, че както си шофорал в покрайнините на селото се разминал с джип Митцубиши, чиито водач му наредил да спре. 

Апашът обаче не се подчинил, при което джипът се опитал да го притисне и да го спре. След като и това не дало резултат разлютеният собственик на отмъкнатите кабели насочил пушката си към колата и започнал да стреля. 

По данни на полицията куршумите нацелили задното панорамно стъкло, лявото странично огледало и левия калник.

Малко по-късно при оглед наоколо униформени открили срязани медни проводници от четири междустълбия с дължина около 650 метра. Сред тях били и отмъкнатите от къщата на стрелеца проводници, които я захранвали с ток.

Разследване е образувано както срещу него, така и срещу крадеца.