Рафи номиниран за Бург на годината

БГ Музика

08-11-2012, 13:10

Снимка:

Александър Тодоров/Вирджиния рекърдс

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Певецът сред най-заслужите бургазлии през 2012

Победителят от първия сезон на музикалния формат X Factor е посочен като един от бургазлиите с най-голям принос в развитието и популяризирането на града за 2012-та година.

Рафи е сред номинираните за „Бург на годината”. Церемонията се провежда за дванадести път и на нея се отличават най-достойните жители на морския град.

След победата си в музикалния формат, Рафи демонстрира постоянната подкрепа към града си като участва в различни инициативи и събития, включи Бургас и бургаската си публика във видеоклипа към хитовия си първи сингъл 4321, направи своят първа фестивална изява именно на главната сцена на Spirit Of Bourgas и при всеки възможен повод показва предпочитанията си, носейки гордо тениски с надпис „Аз обичам Бургас”.

 Още петима видни бургазлии ще бъдат подложени на гласуването на съгражданите си за престижното звание. Това са Бургаският драматичен театър "Адриана Будевска" - за утвърждаване на безспорния имидж на Бургас като град на изкуството, 12-годишният Константин Гаров - за силата на ума му, с която спечели за Бургас домакинство на Международно състезание по математика, Стефан Диомов - за творческото му дълголетие и емблематичност за Бургас, спортистът Иван Марков - за мъжеството и волята му да прослави името на Бургас на олимпиадата в Лондон и хореографката Петя Стойкова - заради безкрайната й енергия и ентусиазъм, затова че благодарение на нея Бургас танцува повече.

Гласуването ще продължи до 5 декември 2012г., а за 6-ти декември, на празника на Бургас е предвидено и тържественото награждаване.   
 
Сред отличените през годините са певицата Тони Димитрова, строителните предприемачи братя Диневи, ректорът на БСУ проф. Петко Чобанов, неврохирургът д-р Николай Недев, общинският съветник Семир Абумелих, шампионът по бокс Денислав Суслеков, големият актьор Георги Калоянчев. В историята на кампанията има и личност с две статуетки - това е Димитър Николов – веднъж преди и веднъж след като стана кмет. Най-младият носител на статуетката е Мари Славова, световна шампионка по брейк.