Димчо Ненов: Отиваме в Каварна за победа

Спорт

08-11-2012, 14:05

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Според Галин Димов добрите игри, особено в последните няколко кръга се дължат на сплотения колектив на нафтата

Наставникът на Нефтохимик Димчо Ненов и халфът Галин Димов се срещнаха с журналисти на редовния брифинг, който Нефтохимик организира преди всеки мач от първенството на страната.

Според старши треньора на шейховете, отборът показва добри игри, които помагат на играчите да добият по-голямо самочувствие на терена. Това е било проблем в първите няколко кръга, но с всеки изминал мач отборът играе все по-уверено и резултатите го показват.

Въпреки това Ненов смята, че е много рано да се правят сметки и планове за по-далечно бъдеще. Предстои мач с Калиакра, един отбор с опит и добри футболисти, отбор който не заема според треньора подобаващо място в групата.

-Отиваме в Каварна с мисъл за победа. Имаме качествени играчи и ще се надиграваме с Калиакра на терена. Нефтохимик излиза за победа във всеки мач. Така ще бъде и в предстоящия двубой – заяви Ненов.

Запитан как ще коментира назначението на новия спортен директор Пламен Николов, Ненов бе категоричен, че той е човек с опит, който ще помогне и допринесе с работата си да се постигне целта, а именно завръщане в групата на майсторите.

От групата за мача отпада капитана Момчил Желев, който продължава да лекува контузия в глезена. Първите две тренировки за седмицата пропусна и Галин Димов, който е усетил болки в мускула по време на мача с Шумен, но от днес той се включва наравно с останалите.

Талантливият халф, който също присъства на пересконференцията сподели пред медиите, че атмосферата в отбора е отлична. Той смята, че добрите игри, особено в последните няколко кръга се дължат на сплотения колектив и отговорното отношение в тренировките и мачовете. Димов призна, че всички знаят какво е да си играч на Нефтохимик и затова не е необходимо преди мач да се говори за целите на отбора в него. Той изцяло застана зад думите на старши треньора, че във всеки двубой, независимо дали от първенството или купата на страната, отборът излиза не само за победа, но и я преследва до последния съдийски сигнал.

Днес и утре Нефтхохимик ще проведе по едно занимание на базата в Долно Езерово. В събота сутринта отборът заминава за Балчик, където ще отседне на лагер. Предвидена е една тренировка в часа на мача на терена в село Оброчище.