Обзор се стяга за лятото с нови улици и канализация

Туризъм

08-11-2012, 14:51

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Инвестират над милион във ВиК съоръжения и пътна инфраструктура

Над 1 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на инфраструктурата в Обзор. Напълно обновена крайбрежна улица ще посрещне следващото лято туристите в градчето.

Вече започна реконструкцията на  най-ниската точка в града-ул. Черноморска, която при дъждове поема водите от целия град. В последните години инфраструктурата в ниските части по крайбрежието претърпя редица локални наводнения поради липса на хидравличен капацитет и частично изграден дъждовен фронт, информират от управата на града.

С проекта „Реконструкция на битова и дъждовна канализация и водопровод на ул. Черноморска”, финансиран с пари от капиталовата програма на община Несебър, кметът на Обзор Христо Янев вярва, че този проблем ще остане в миналото. От следващото лято ул. Черноморска ще бъде с напълно подновен водопровод и реновирани сградни водопроводни отклонения.

Инвестицията е на стойност 1 110 846 лв. и се очаква да бъде финализирана преди началото на летния сезон. Наред с новата водопроводна инсталация, проектът включва и облагородяване на терена. Така нов асфалт, нови бордюри и нови тротоари ще посрещнат гостите на Обзор следващата година и ще превърнат ул. Черноморска в предпочитано място за разходки край морето.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"