Бургаски екип класира юношите до 19 години сред най-силните в Европа

Спорт

08-11-2012, 15:20

Снимка:

Пресслужба БФС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Юношите на Черноморец на ¼ финал за Купата

За първи път в историята два юношески национални отбора продължават в Елитния кръг на евроквалификациите

Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 19 години Владимир Стоянов изказа благодарност на хората от екипа му, които имат важна роля за успеха на отбора, както и на шефа на направление Детско-юношески футбол на БФС Пламен Михов за доверието – съобщи БТА. 
Както ви информирахме,  юношеският национален отбор на България разгроми Андора със 7:0 в последен мач от своята група и продължава напред в Елитния квалификационен кръг. Два гола за победата на нашите национали заби Милчо Ангелов, който стана и голмайстор на отбора с общо три попадения, а друг бургаски футболист – Станислав Дрянов бе неизменен титуляр в селекцията на лъвчетата.

"След мача ни с Андора, ние веднага се свързахме с делегацията на Австрия и им благодарихме, че играха феърплей, че се доказаха като джентълмени. Пожелахме си взаимно успехи по-нататък, но от австрийския лагер ни казаха, че ние заслужено продължаваме във втората фаза, каза Владо Стоянов. 
Треньорът специално благодари на  помощниците си  - известните бургаски футболисти от близкото минало Мирослав Кралев и Еролин Кючуков, които според него са свършили  страхотна работа. Специална благодарност селекционерът отправи и към друг бургазлия - Пламен Михов, който завежда звеното Детско – юношески футбол в БФС.

„Виждате, че откакто той е начело на Детско-юношеския футбол, колко много са реализираните проекти – допълни Стоянов. Освен това, за първи път в историята два юношески национални отбора продължават в Елитния кръг на квалификациите, каза още Владо Стоянов. Преди време, когато Пламен Михов бе начело на ДЮШ на Нефтохимик, Владо Стоянов завоюва шампионска титла и Купа на БФС, а много други селекции се окичиха с медали от първенствата, като по този начин доказаха водещото място на бургаската футболна школа в страната ни.
Жребият за Елитния кръг на квалификациите ще се тегли на 5-и декември, а треньорът и неговият екип са убедени, че отборът ще се представи на ниво и в следващия, още по-труден квалификационен турнир.