Близо 2 млн. наляха в ремонта на хлебозавода

Мисия Бургас

08-11-2012, 17:04

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Там се местят детската кухня и социалния патронаж, които ще могат да обслужват още повече потребители

В нови и модерни помещения ще се приготвя вече храната за детската млечна кухня и социалния патронаж.

Те са осигурени от общинското дружество "Хляб и хлебни изделия" и са от напълно обновената сграда на дружеството в к-с "Меден рудник", която днес бе открита.

„С обновяването на помещенията родителите и възрастните хора ще бъдат спокойни, че ще получават храна, произведена с максимално добро качество и хигиенни условия. Най-големият плюс е, че преместването в новите помещения ще увеличи капацитета и на детската кухня и на социалния патронаж, и ще даде работа на 110 души“, заяви кметът Димитър Николов.

Ремонтът е на стойност 1 800 000 лв., инвестирани от общинското дружество. Така масивната сграда, която почти десетилетие тънеше в разруха, отново светна. Като част от обновленията са монтирани нова вентилационна и климатична система, както и нови ВиК и ел инсталации. На фасадата е направена нова изолация и замазка, а дограмата е подменена с нова.

Помещенията са оборудвани с най-съвременна кухненска техника за нуждите на детската кухня и тази на домашния патронаж, покриваща стандартите за безопасност и качество на храните. Една от залите е превърната в заведение за бързо хранене и продажба на храна за дома. Входът й е подсигурен и с рампа за улеснение на хората с увреждания.

Преместването на детската кухня в новите помещения ще позволи тя да се ползва от двойно повече деца – 2400, а потребителите социалния патронаж ще се увеличат със 120 души. Освен това асортиментът от хранителни продукти ще се разнообрази.