Паднала мазилка за малко да убие две деца в Мездра

Животът

08-11-2012, 18:08

Снимка:

БТВ

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сградата е на няколко собственици, тече разследване

Паднала мазилка едва не уби две деца в центъра на Мездра. Инцидентът стана по обяд, съобщи БТВ.

Четвъртокласничката Виолета Миловска се прибира от училище, когато мозайка се откъсва от фасадата на четириетажна сграда. „Изведнъж толкова голяма тухла падна върху мен и се разцепи в главата ми, аз много се уплаших”, разказва момичето.

Огромни късове се стоварват и върху количка с бебе на 1 година. „Беше много страшно. Децата стояха с количката и изведнъж се чу нещо страшно, гръм, трясък. Взех мъничкото от количката”, казва майката Димитрина Иванова. Тя още не може да повярва, че бебето е без драскотина. Спасило го покривалото на количката.

Районът веднага беше отцепен от полицията. Бащата на 10-годишното момиче е категоричен, че ще потърси отговорност от собственика на сградата. „Не може така, аз разбирам да има вятър, буря, случва се, падат неща, откъртват се, но в един прекрасен слънчев ден за мен не е нормално да падат разни неща от сградите”, коментира Петър Миловски.

Сградата е на няколко собственици и тепърва ще се изяснява кой трябва да понесе отговорност за инцидента. Предстои проверка на цялата фасада.