Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

08-11-2012, 21:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страна утре, 9 ноември

София

- Правителството обяви 9 ноември за ден на национален траур във връзка с кончината на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим. В деня на опелото и погребението на Патриарх Максим националният флаг на държавните институции ще бъде свален наполовина.
В Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ от 9,00 ч. ще бъде отслужена заупокойна св. литургия, а от 10,30 ч. и опелото на патриарха.
Погребението на Негово Светейшество патриарх Максим ще се състои в Троянската света обител от 15,30 ч.
Министър-председателят Бойко Борисов ще приеме президента на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер. След срещата е предвидена пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет.
9.00 часа - Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Комитета на регионите ще проведе заседание в София. Форумът ще се проведе в зала „Роял” в „Шератон хотел Балкан“.
10.00 часа - в сградата на КНСБ, ет. 2, заседателна зала ще се проведе среща, организирана от КНСБ и НБС „Водоснабдител” – КНСБ във връзка с промените в Закона за водите, в частност собствеността и окрупняването на ВиК сектора.
Софийски университет "Св. Климент Охридски" и Департаментът по спорт организират Международна научна конференция "Съвременни тенденции на физическото възпитание и спорта" - 2012 г. Официалното откриване е в Зала 2 на Ректората.

10.00 часа - състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Боян Боянов и Продан Кръстев (чл. 308 – 319 от НК ).
10.00 часа - Конференцията “Социално-демократически решения за изход от финансовата криза в България” ще се проведе в хотел „Родина“, зала 3, от 10:00 часа.
10:00 часа - Българско национално сдружение по детска ендокринология ще даде пресконференция в БТА.

10.30-12.00 часа - Националната среща за представяне на опита на PETRI - София - Международен център за обучение и изследвания по подхода „Връстници обучават връстници” ще се състои в зала Европа, хотел Дедеман Принцес София.
11:00 часа - Национална асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана /НАФТСО/ ще даде пресконференция в БТА по повод 11 ноември – Ден на охранителя и на частната охранителна дейност.
12.00-14.00 часа - Конференция на тема „Отворените данни - нови възможности за публичния сектор и бизнеса в България“ ще се проведе в пресклуба на БТА, София (бул. "Цариградско шосе")

12.30 часа - В Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за строителство на обхода на Габрово. Събитието е в зала 605 в сградата на АПИ.

14:15 часа - от Терминал 2 на Летище София заминава първата група от 21-та Национална Антарктическа Експедиция.

18.30 часа - Гражданска инициатива За демонтиране на паметника на Съветската армия организира събитие по повод годишнина от събарянето на Берлинската стена пред паметника.

Велико Търново
В 09,30 ч. в зала 302 кметът на Община Велико Търново Даниел Панов и представители на Европейска асамблея на студентите по архитектура /EASA/ ще дадат пресконференция във връзка със спечелване домакинството на престижен европейски форум.
Сливен
„Онлайн-речта на омразата“ ще е тема на тридневна национална среща, която ще се проведе в Сливен от 9-ти до 11-ти ноември 2012.
Свищов
Научно-методическата конференция „Финансовото образование и научните изследвания във висшите училища в България – стратегия „Европа 2020”, във връзка с честването на 60 г. катедра „Финанси и кредит” в Стопанска академия, ще бъзе официално открита в 13:00ч. в аула „Проф. Д. Бъров”.

Благоевград
Лидерът на БСП Сергей Станишев ще посети област Благоевград. Сергей Станишев ще се срещне с жителите на с. Селище, като непосредствено преди срещата ще даде брифинг за медиите от 15.45 часа пред сградата на читалището в селото. По-късно, от 17.40 часа лидерът на БСП ще поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев на централния площад в Благоевград. В 18.00 часа започва срещата на Станишев с членове, симпатизанти и граждани в салона на Драматичния театър в града.