Добро утро в петък!

Животът

09-11-2012, 06:12

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Джакпотът оцеля, в неделя стига близо 8 млн. лева

Облачно петъчно утро! В Пловдив ще бъде хладно, с максимална температура 15 градуса. Ако има нещо, което може да сгрее доста хора, това е новината за оцелелия снощи джакпот. В неделя печалбата във второ теглене на играта 6/49 се очаква да бъде 7 856 000 лева. Това отрежда първо място в ранглистата на джакпотите в историята на това теглене.

На екозаседание се изнасят пловдивските общински съветници. Залата е заменена с хотел, но само за ден. Скромен дневен ред ще отведе съветниците на хижа Здравец, където ще отбележат и една година от своя мандат.

Отново ще се гледа предложението на Спас Гърневски улица „Мадара” да се преименува в „Армения”. Новият филиал на детската градина „Перуника” да се нарече „Вълшебство”, предлага кметът на район „Централен” Райна Петрова. Внесена е и извънредна точки за продажба на общински имот в квартал Прослав на търг. Заради националния траур за патриарх Максим председателският съвет отмени тържественото връчване на званието “Почетен гражданин” на бизнесмена Петър Манджуков. На планински въздух старейшините ще вземат европейско ноу-хау за енергийно ефективен транспорт.

Местните депутати се заклеха, че разходите за храна, тарнспорт и нощувка в екохотела ще си ги покрият сами.

Това ще е по-скоро приятелска сбирка без бурно веселие или пък конспирация, изтъкна вчера председателят на съвета Илко Николов.

В 18.00 часа в зала „Съединение” на Регионален исторически музей – Пловдив ще бъде открита изложбата „Ние, пазителите!”. Неин организатор е пловдивското „Нумизматично дружество – Филипопол”. Показани са монети и монетовидни предмети от Античността до наши дни, в т.ч. и колекцията на тема: „Монетите на Античния Филипопол”, събирана в продължение на повече от 45 години. Внимание е отделено и на банкнотите, както и на една друга страна от живота на монетите – старинните накити с монети от ХІХ - ХХ век. Изложени са забравени архивни снимки от историята на нумизматичната общност в България.

Пет млади диригента, които участваха в майсторския клас на Клаус Арп, ще покажат уменията си с концерт в пловдивската опера. Немският специалист обучава таланти в града ежегодно от 1996-а насам. Тази година с пловдивското филхармонично дружество работиха Андрей Литвиненко от Русия, Андреас Лука Бералдо от Германия, Юн Хан от Кореа, Хин Джин Юн също от Кореа и Жан Льофевр от Франция. „Квинтетът" ще представи музика от Моцарт, Берлиоз, Рихард Щраус, Равел и Франк. Концертът от диригентският курс е тази вечер от 19 часа в Концертна зала на Операта. Всички билети са на цена от 6 лева.