Първата дама на Франция съди авторите на биографията й

Свят

09-11-2012, 09:03

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Валери Трирвильор поиска 85 000 евро обезщетение

Спътницата в живота на френския президент Франсоа Оланд - Валери Трирвильор заведе дело за обезщетение в размер на 85 000 евро от авторите на скандална биографична книга, съобщи адвоката на Трирвильор Фредерик Жифар.

Книгата "Бунтарката" на журналистите Кристоф Якубишин и Аликс Буйяге се появи в началото на октомври заедно с още няколко биографии на Трирвильор. В нея се твърди, че Трирвильор е имала връзка с близък сътрудник на бившия френски президент Никола Саркози - Патрик Деведжан, по времето, когато и двамата са били женени. Освен това в книгата се намеква, че самият Саркози ухажвал Трирвильор по времето, когато бил министър на вътрешните работи.

Книгата представя и всички гафове на Трирвильор, откакто стана "първа дама", в това число и туита й в подкрепа на
противник на бившата партньорка на Оланд - Сеголен Роаял на парламентарните избори през юни.

Сега приятелката на президента смята, че е била очернена в биографията и съди двамата журналисти. Тя определя много от твърденията в книгата като недоброжелателни слухове и чиста измислица.

Самата Трирвильор е по професия журналист и внимателно следи какво се появява за нея в медиите. През лятото тя вече заведе няколко дела срещу френски списания заради публикувани нейни снимки по бански по време на лятната й ваканция с Оланд.