За седми пореден път - задава се Киномания

Пловдив Лайф

09-11-2012, 14:00

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От 15-ти до 25-ти ноември магията на киното завладява Пловдив

Кино „Лъки Синема” отново отваря врати специално за Киномания е в Пловдив за седма поредна година.

От 15-ти до 25-ти  ноември 2012 г. магията на някои от най-атрактивните и стойностни филми от българското и световното кино ще завладее в кино „Лъки Синема”.

Програмата е разпределена в няколко рубрики. В най-голямата, „Фестивал на фестивалите”, попадат хитови заглавия и най-новите продукции на именити режисьори.

С интерес пловдивските зрители очакват новия филм на Уди Алън – „На Рим с любов”. В него блестят имената на Пенелопе Крус, Алек Болдуин, Роберто Бенини, както и на самия Уди Алън. Филмът е обяснение в любов на поредния голям град, който режисьорът преоткрива чрез изживяванията на героите си.

Един от хитовете в програмата е руският "Висоцки. Благодаря, че си жив"с участието на Сергей Безруков, разказващ за легендарния поет, певец и актьор, който умира през 1980 г. едва 42-годишен. Това е историята на последната му голяма любов,  както е разказана от семеен приятел на неговия син Никита, който е и сценарист на филма.

Интригуващо заглавие е и "Черно злато" - епична драма за петролните войни, водени в арабските страни през 30-те години. Филмът на режисьора Жан-Жак Ано е с участието на Антонио Бандерас, Фрейда Пинто и все по-популярния Марк Стронг.

"Любовна терапия" с Мерил Стрийп и Томи Лий Джоунс също е едно от хитовите заглавия. Филмът е изпълнена с много смях, романтика и... неприлични преживявания.

Тази година Киномания в Пловдив ще зарадва и най-малките любители на седмото изкуство и техните родители.  И в двата киноуикенда в „Лъки синема” от 11.00/11.30ч и от 13.00 часа ще има прожекции на съвсем нови детски игрални и анимационни филми, изцяло дублирани на български език.

Билетите за КИНОМАНИЯ ще са в продажба от 14 ноември, сряда, на касата в кино „Лъки Синема“.