Уикендът: Топлина и доверие

Хороскоп

09-11-2012, 17:57

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Скорпион, Луна в Дева - Везни

Астрологична картина за 10-11 ноември

Почивните дни ще преминат под въздействието на фактори, доразвиващи благоприятните тенденции в общуването и позволяващи ни да се възползваме максимално от тях. Топлото и доверително отношение ще ни помогне да възстановим хармонията дори с онези, с които доскоро сме се конфронтирали. Разбира се, в някои случаи това ще изисква съзнателен стремеж и специални усилия. Откажете се от поривите да налагате волята си някому. Принудата и манипулациите ще срещат мощно съпротивление.

В събота е възможно да почувстваме вътрешно напрежение под влиянието на емоционални колебания. Те могат да бъдат компенсирани със занимания, които обичайно ни носят спокойствие и комфорт. Съхраняването на душевното равновесие е важно условие за благополучието ни през идната седмица, тъй като предстоящото слънчево затъмнение може да пробуди много нерешени вътрешни конфликти и да актуализира ситуации и процеси, които съзнателно сме избягвали до момента. По принцип, всичко, което се случва в дните около затъмненията, е натоварено с повече съдбовност и значимост, отколкото първоначално осъзнаваме, а постъпките и решенията, които взимаме, обикновено се оказват съдбоносни.

Предвид влиянието на ретроградния Меркурий, който доста замъглява и обърква преценките ни, е желателно да не прибързваме с изводите и необратимите действия.
Така или иначе събитията през предстоящата седмица едва ли ще ни оставят безразлични и безучастни и ще изискват стабилен физически и душевен ресурс. Затова е разумно да се погрижим за комфорта си. В събота можем да въведем ред в дома си и да направим малки битови ремонти, да се заемем с дейности, изискващи повече разход на физическа и умствена енергия. Ако общуването с околните не потича съвсем гладко, е разумно да отложим обсъждането на по-критичните теми за неделя. Последният ден от седмицата ще ни предостави възможност да се порадваме на романтика и хармония в личния живот, интересни светски и културни събития, полезни покупки и придобивки и малки тържества.

Здраве, хранене и красота

Загубата на усещането за надеждност и сигурност в живота може да причини емоционален и душевен дискомфорт на мнозина, особено в събота вечерта. Избягвайте хора и ситуации, които традиционно разклащат емоционалното ви равновесие. Спокойната и уютна домашна атмосфера и пребиваването в сигурна, добре позната среда ще възвърнат душевния ви комфорт, в случай че той бъде нарушен.

Дните са изключително благоприятни за лечебно гладуване и очистителни процедури и практики. Сега лесно можете да се избавите от излишните килограми. Ефективно допълнение ще бъдат антицелулитните и лимфодренажните масажи. В неделя посещението в салон за красота ще ни предостави възможност да съчетаем приятното с полезното.  Кожата се нуждае от почистване, за да се настрои към нов жизнен цикъл. Успешно можем да отстраняваме всякакви несъвършенства по нея, включително бенки, брадавици и нежелано окосмяване.