Старейшините се скараха за 15 декара в Прослав

Мисия Пловдив

09-11-2012, 15:51

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Обявиха нивата на търг с начална цена от 220 000 лева

Нива от 15 декара в квартал Прослав се превърна в ябълката на раздора на днешното изнесено заседание на пловдивския общински съвет в хотел Здравец. Точката, която беше внесена извънредно в дневния ред, бе оспорена първо от Николай Радев от БСП. Той посочи, че преди терена да се обяви на търг, първо трябва да дадат становището си съответните комисии. Зад него застана Славчо Атанасов от НИЕ. Това не е нива някъде в Сливен, а в рамките на град Пловдив. Нашата община не разполага с много терени и не е редно да даваме цели 15 декара просто така „на крак”, заяви бившият градоначалник.

От управляващото мнозинство на свой ред посочиха, че имотът не може да бъде застроен и не е особено атрактивен, тъй като оттам минава далекопровод. Други изтъкнаха, че казусът с нивата в район Западен не е нов и е бил обсъждан още през миналия мандат. След разгарянето на страстите бе предложено да се прекрати дебата, което беше прието след гласуване от мнозинството. Това на свой ред породи упреци, че щом по такъв начин принудително се спират разискванията, явно сделката е съмнителна.

Лилия Учкунова от НИЕ предложи първоначалната цена на търга да бъде повишена от 220 на 250 хиляди лева. Мнозинството обаче отхвърлиха идеята й. Това ядоса Славчо Атанасов. Продаваме терена за 17 лева на кв. метър – ноу комент, заяви войводата. От групата не ГЕРБ пък посочиха, че това е съвсем нормална цена и призоваха Атанасов да погледне цените на имотите в интернет, за да се запознае със ситуацията на пазара. Решено беше още стъпката на търга да бъде 5000 лева и кандидатите да внесат депозит от 60 000 лв.