Искам проходима зимна София, размаха пръст Фандъкова

Мисия София

09-11-2012, 17:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Глоби чакат неизпълнилите задълженията си

Вашата задача е София да бъде проходима. До 5.00 ч. улиците, по които се движи градския транспорт, трябва да бъдат обработени и да се премине към почистване на улиците с обществена значимост.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от Столична община.

Фандъкова проведе заседание на оперативния щаб за зимното почистване на столицата. В заседанието взеха участие заместник кметовете Мария Бояджийска и Любомир Христов, директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева и управителите на фирмите, ангажирани със зимното почистване на града. По време на срещата директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева докладва резултатите от извършената проверка от страна на инспектората за техническата готовност на фирмите, наличието на достатъчно техника и соли за обработка на пътните участъци.

Зам.-кметът Мария Бояджийка припомни ангажиментите на фирмите по договор и каза, че точките за изчакване на техниката в готовност трябва да бъдат съобразени с ремонтните дейности в града. Тя поиска от управителите на фирми да ангажират достатъчен брои шофьори, за да може да се гарантира непрекъсната работа при необходимост.

Йорданка Фандъкова изиска от управителите на фирми да подпишат рамкови споразумения с други фирми за осигуряване на техника при извънредни ситуации, както и лично да следят и ръководят работата при зимни условия. При прогноза за сняг снегопочистващите машини трябва да излязат от гаража и да изчакат на конкретни точки началото на работата.

По този начин техниката ще бъде максимално близо до улиците и булевардите, които ще бъдат почиствани, ще се спести време и ще се намали опасността машините да бъдат блокирани в трафика. При неизпълнение на дейностите или изпълнение със закъснение фирмите ще бъдат финансово санкционирани.