Вдигат бизнес парк в Тракия

Мисия Пловдив

09-11-2012, 17:28

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Общината вече преговаря с потенциални инвеститори

Работи се по изграждането на бизнес парк в район Тракия. Той ще бъде разположен на терен от 300 декара зад сградата на пожарната в квартала. Там общината изгражда две шосета и се планира имотът да се раздели на зони от 50 – 60 декара, които по лесно да се продадат на частни инвеститори. Тоя заяви кметът Иван Тотев след възникналия спор за продажбата на нивата в Прослав и терените, с които разполага града.

Специално за район Западен той посочи, че е предвидено изграждане на нов парк. За целта ще бъде облагороден опожарен преди години терен от 250 декара в близост до околовръстния път. Проектът ще бъде реализиран с помощта на Лесотехническия университет.

Започнала е процедура по прекратяване на скандалния строеж на траурен дом до блок 10 в Тракия. В това отношение администрацията е изцяло на страната на гражданите, които с право се тревожат, че дома на покойника, който агенция „Акрополис” иска да отвори, е неподходящ с оглед на съседните детски площадки и заведения. Строежът е спрян и следва да се вземат допълнителни мерки. Обмисля се замяна на терена, като на фирмата ще бъде предоставен парцел в близост до някое от гробищата в града.

Относно продажбата на нивата в Прослав за 17 лева за кв. метър кметът посочи, че няма нищо скандално. За терен в покрайнините с такъв статут е нормално цената да е ниска, също както и парцелите центъра на Пловдив се търгуват по-скъпо. Тотев даде пример с продаден наскоро апартамент на ул. „Иван Вазов” номер 9 за над 1 милион лева. В бюджета са заложени приходи за близо 6 милиона лева от продажба на имоти. Тази програма е почти изпълнена, заяви още кметът.