Без вечеря за общинарите в хотел Здравец

Мисия Пловдив

09-11-2012, 18:20

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Старейшините се подкрепиха единствено със скромен обяд

Планираната вечеря на общинските съветници в хотел Здравец пропадна. Старейшините орязаха програмата си заради деня на национален траур и спекулации по темата от страна на медиите. Промяната в плана бе обявена от председателя на местния парламент арх. Илко Николов в началото на сесията днес.

Изнесеното заседание започна с едноминутно мълчание в памет на покойния патриарх Максим. Въпреки необичайната за тях обстановка повечето съветници бяха избрали класически черни костюми. Заради липсата на електронната система старейшините гласуваха с вдигане на ръка. В тази поза те посрещнаха и кмета Иван Тотев. Не липсваха и гафове – при поименното гласуване на няколко пъти бяха объркани имената на съветниците Слави Георгиев и Джамисет Джафер, което породи смях в залата.

След края на заседанието старейшините обядваха в ресторанта. Менюто бе съвсем скромно – шопска салата, пилешка пържола със задушени зеленчуци и бисквитена торта за десерт. По масите се пиеше бяло и червено вино. След гощавката противно на спекулациите джакузитата останаха празни.