8 преимущества на червеното вино

Животът

09-11-2012, 20:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Келнер носи 51 чаши за вино в една ръка

Една от най-приятните комбинации - хубаво вино с приятна компания. Наздраве!

Отдавна се води дебат за ползите и вредите от алкохола върху организма, но ново проучване показва, че положителните страни при червеното вино надделяват.

На първо място червеното вино намалява холестерола. Според ново проучване на учени от университета в Мадрид червеното вино намалява с 9% нивото на лошия холестерол.

Освен това подобрява здравето на сърцето, благодарение на полифенолите в червеното вино, които запазват гъвкавостта на кръвоносните съдове и предотвратяват риска от съсирване на кръвта.

Третата причина за полезността на червената напитка е способността да регулира нивото на захар в организма.

Номер четири – повишава умствените способности, поддържа остротата на ума и предпазва от развитие на Алцхаймер.

На пето място червеното вино се бори с настинките. Изследване показва, че тези, които пият по 14 чаши вино на седмица, намаляват риска от вируси с 40%.

 Шесто – предпазва от рак. До това заключение достигнали учените от Университета на Вирджиния. Те установили, че в ресвератрола, чудесен антиоксидант, съдържащ се в люспите на гроздето, има силата да разруши зародиши на ракови клетки.

Седмото полезно свойство на червеното вино е особено интересно за вниманието на жените – намалява теглото. Червеното вино има съставки, които потискат растежа и узряването на мастните клетки.

Осмата добра причина да пиете червеното вино е, че не се използва само за пиене, но и за готвене. Виното се използва в кухните на много жени по света, които използват напитката за приготвяне на сосове.

Най-вече - доставя страхотно удоволствие. Консумирайте с мярка и наздраве!