Ха, наздраве! Разкриха 3 нелегални казана за ракия

Крими

10-11-2012, 11:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Иззети са 36 литра огнена течност

Три нелегални казана за варене на ракия разкриха за един ден разследващите инспектори на Митнически Пункт Силистра към Митница Русе, съобщиха от Агенцията.

И трите съоръжения са били в село Правда, Силистренско. Иззети са общо 36 литра ракия.

Акцията е проведена в петък следобед. И трите казана са в частни домове, като два от тях са били монтирани успоредно в пристройка към една от къщите. Собственикът на имота си бил организирал истинско производство на етилов алкохол в обзаведено като домашна механа помещение. Двата успоредно работещи казана са с вместимост 160 и 180 литра. И двата работели на пълни обороти, когато пристигнала митническата група. Там служителите на Митница Русе открили общо 20 литра прясно сварена ракия.

Проверката на другия адрес пък открила също работещ казан с вместимост 200 литра. Съоръжението тъкмо било произвело 16 литра ракия.

Митническите инспектори са иззели медните капаци, лулите и месинговите фланци на трите обекта и са запечатали като веществено доказателство вградените казани и серпентините за охлаждане.

На нарушителите са съставени протоколи и ще им бъдат връчени актове. От Митница Русе напомнят, че глобите за нелегално производство на етилов алкохол започват от 1000 лева.