Локо София напира за Шведа

Спорт

10-11-2012, 11:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ивайло Димитров се завръща при "червено-черните"

Локо София обмисля да си върне защитник. Цел на "червено-черните" е десният бек Ивайло Димитров-Шведа от Ботев Пловдив, пише Sportline.bg.

"Железничарите” изпитват остра нужда от още бранители. В момента те разполагат отдясно единствено с Костадин Велков. Младокът обаче бе пренатоварен в последните мачове, заради ко­ето Антон Велков трябваше да прави рокади. През сезона десен краен бранител игра и Йордан Върбанов, който обаче вече е на години и му липсва достатъчно скорост. Поради тази причина специалистът иска да вземе още поне един играч на този пост.

25-годишният Димитров изкара четири години в тима от "Надежда". Той акостира при железничарите, след като направи силен сезон с екипа на родния си клуб Спартак Пловдив. За Локо София Шведа изигра 47 мача, в които не успя да се разпише. Именно при червено-черните той бе преквалифициран от офанзивен халф в десен бек. През 2010-а поради липсата на крайни бранители Драгомир Окука сложи Димитров на фланга на защитата. През лятото на 2011-а русокосият футболист премина в Ботев Пд. След влизането на отбора в А група и гръмката селекция той се превърна в твърда резерва.