Автоджамбаз арестуван за поредна кражба в София

Крими

10-11-2012, 15:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Мъжът е с 20 регистрации в полицията

Задържаха криминално проявен за извършена от него поредна кражба от лек автомобил. 36-годишният мъж е с 20 регистрации в полицията и осъждан, съобщиха от МВР.

Служители задържали снощи около 20.30 часа в района на "Руски паметник", непосредствено след извършване на кражба от лек автомобил "Форд" 36-годишния мъж. Чрез счупване на страничното стъкло на колата той откраднал чантичка с лични документи, мобилен телефон и се отправил към лекия си автомобил "Опел Астра". В момента на задържането му полицаите открили у него газов пистолет, а в колата - сигнална лампа.

Справка в полицейските регистри показала, че мъжът има 20 регистрации - кражби и противозаконно отнемане на МПС, 6 пъти бил осъждан за кражби.

След задържането на мъжа органите на реда предприели претърсване на два адреса. На първия – в дома на приятелката му - на 43 години, от Царево, която живеела в столицата без адресна регистрация, полицаите открили множество раници, чанти, дрехи и фотоапарати, както и лични документи на част от пострадалите при кражбите. На втория адрес, където живеел 65-годишен мъж, приятел на рецидивиста, криминалистите се натъкнали на голяма част от откраднатото - множество лаптопи, фотоапарати, два газови пистолета, дискове и друга техника. По първоначални данни 65-годишният мъж се занимавал с преинсталиране на софтуера, както и ремонтиране на откраднатата техника. Той също е криминално проявен - кражби, измами, отнемане на МПС и осъждан за кражби. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195 от НК. Работата по случая продължава.