4-ма цигани пребиха старец до смърт

Крими

10-11-2012, 16:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Не открили пари в дома му и се вбесили

Четирима цигани пребиха до смърт 79-годишен мъж, живеещ в село Градище.

Тялото е било намерено в къщата, в която възрастният мъж живеел сам.
На местопроизшествието е изпратена оперативно-следствена група. При извършения оглед по тялото на жертвата са открити следи от насилие.
Постепенно, като водеща се очертала версията за грабеж, а полицейските служители свили кръга на заподозрените до четирима мъже от с. Върбовка, общ. Павликени, всички криминално проявени и осъждани за кражби, отбелязват от МВР.

Трима от тях - на 24, 39, 43 години са задържани, малко след което направили пълни самопризнания.
След претърсвания в домовете им са намерени веществени доказателства за извършеното тежко престъпление.

Според направените самопризнания, тримата цигани решили да ограбят възрастния мъж, за когото допускали, че разполага с пари. Проникнали в дома на жертвата през прозорец, в нощта на 6 срещу 7 ноември. Фактът, че не успели да открият пари, ги вбесил. Те завързали мъжа и му нанесли жесток побой. След това се оттеглили обратно към с. Върбовка.

Четвъртият циганин - на 21 години, е обявен за издирване.
„Това са закоравели престъпници, нагли, брутални, лежали в затвора, съдени за кражби, липса на ценностна система и всякакъв морал. Такива хора не бива да са навън", коментира комисар Донков, цитиран от Дарик.
Той добави, че жителите на село Градище са били изключително притеснени и изпаднали в шок от случилото се. По тази причина в селото е имало засилено полицейско присъствие.