Бербо: Ще накарам "Арсенал" да страда

Спорт

10-11-2012, 16:51

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Напуснах "Юнайтед" с много високо вдигната глава, заяви футболистът

 "Говори се, че "Арсенал" ме е искал в един етап от кариерата ми, но бе невъзможно да отида там", разкри в интервю пред "Сън" нападателят на "Фулъм" Димитър Бербатов.

Бившият капитан на България коментира и критиките към себе си от периода в "Манчестър Юн". Бербо вкара 57 гола в 149 мача за "червените дяволи", но така и не се оправда от определението "ленив". Той обаче отвърна на удара, като заяви, че в 41 от тези двубои е влизал резерва, предава СтандартНюз.

"Напуснах "Юнайтед" с много високо вдигната глава. Давах сто процента от себе си и никой не може да се съмнява в представянето ми, особено като се сравни колко минути всъщност изиграх. Станах голмайстор на Висшата лига през сезон 2010-2011 и никога не съм искал да съм на пейката. Може би трябваше да играя повече, но винаги съм приемал заповедите на мениджъра. Никога не съм се смятал за звезда - винаги съм мислил за отбора", отсече българският нападател.

Бербо започна едва 12 мача за "Юнайтед" миналия сезон и логично избра да напусне "Олд Трафорд" през лятото. Изненадващото бе, че отиде точно във "Фулъм". Но там той той се събра с човека, който го доведе в Англия през 2006 година - бившият мениджър на "Тотнъм" Мартин Йол. Досега нападателят има три гола в пет старта за лондончани и днес изрази желание да си уреди сметките с "Арсенал". Само два от 103-те му гола за "Юнайтед" и "Тотнъм" са във вратата на "топчиите".

"Мачовете срещу "Арсенал" явно не са много успешни за мен, но ще се опитам да вкарам на "Емирейтс". Казват, че "топчиите" са питали за мен в един етап от кариерата ми, но никога не е било възможно да отида там. Сега "Фулъм" има същия брой точки като "Арсенал" и имаме нужда от головете ми, за да печелим мачове. Не за да трупам лична слава, а за да взема тимът точки. Можем да победим всеки, дори "Арсенал", който е един от най-добрите отбори в Англия. Искаме да ги накараме да страдат", продължи Бербатов.

Той обясни и решението си да дойде точно във "Фулъм", след като отказа на италианските "Фиорентина" и "Ювентус". "Директорите на "Фулъм" говориха директно с мен, за да ми обяснят амбициите си и как аз се вписвам в тези планове. Това бе ключовото, а също и фактът, че семейството ми е щастливо в Англия. Имах оферта от "Фиорентина", но предпочетох да остана във Висшата лига. Може да по-трудно да вкарвам или да печеля трофеи с "Фулъм", отколкото с "Юнайтед" или "Тотнъм". Но съм фокусиран върху това да се разписвам за отбора си и да се борим за място в Лига Европа.

"Харесва ми доверието, което "Фулъм" има в мен. Ако чувствам, че треньорът ми вярва, мога да правя специални неща на терена. Просто искам да играя във всеки мач и когато го правя и съм здрав, феновете ще виждат стила ми на игра. Познавам мениджъра, той вярва в качествата ми. Чувствам се добре, когато това е така", каза още Бербо.

Той обаче ще трябва да се потруди, за да си върне славата от дните с предишните си два отбора. Със "шпорите" Бербатов вдигна Купата на Лигата, а след това спечели две титли на Англия с "Юнайтед". Освен това бе играч на годината в "Тотнъм" през сезон 2006/2007, преди да стане голмайстор на Висшата лига с "червените дяволи". "Да, ще помня винаги тези постижения - най-добрите ми моменти в Англия. Радвам се, че съдбата ме отведе тук", завърши нападателят.