Черноморец излезе пети след победа над Етър

Спорт

10-11-2012, 19:18

Снимка:

Пресслужба Черноморец-Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

С актив от 21 точки, „акулите“ отново поглеждат към класиране в лига Европа

С два гола на Венцислав Христов за домакините и почетен гол на Николай Петров  за Етър, Черноморец отново се устреми към лига Европа след победа над Етър с 2:1 в последния шампионатен кръг.

Акулите имаха превъзходство през целия мач и закономерно постигнаха успех. Мачът започна в спокойно темпо, а домакините стигнаха до попадение още в 11 минута. След гола темпото на игра спадна, а противно на очакванията гостите от Велико Търново заиграха по-настойчиво. На два пъти се наложи на вратаря Стоян Колев да се намесва решително при атаки на гостите. В 43-та минута комбинация между Уатара и Христов завърши с точен удар на нападателя, който доведе резултата до 2:0 и с това интригата в мача приключи.

Второто полувреме премина без особени емоции на терена. В 59-та минута отбора на гостите остана с човек по-малко, след като резервата Трифонов получи директен червен картон за груба игра. До края домакините пропуснаха нови шансове за покачване на резултата след пропуски на Паланков, Христов и Уатара, който уцели греда. Вместо това, гостите противно на футболната логика, успяха да направят загубата си по-почетна, след като Петров отбеляза гол в добавеното време.

С актив от 21 точки, „акулите“ се изкачиха на  5-то място във временното класиране и отново поглеждат към класиране в лига Европа.