В Бургас с камери срещу терористи

Мисия Бургас

11-11-2012, 06:05

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Кметът и посланикът на Израел се договориха на аеропорта да бъде поставена паметна плоча на загиналите при атентата

 Бургас да бъде въведена високотехнологична система за пълно 24 часово наблюдение на целия град и стратегическите транспортни обекти, съобщи "Труд". 

За това се договориха вчера посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз и бургаският кмет Димитър Николов. Двамата имаха специална съвместна среща по проблемите на сигурността в морския град.

"Необходимо е много прецизно заснемане, особено около летището, ЖП и автогари. Изискването на община Бургас ще е видео информацията да се съхранява дълго време на сървъри, с висока защита", уточни Димитър Николов след края на срещата.

Градоначалникът сподели пред посланик Шаул Камиса Раз, че хотелиери по Южното Черноморие са проявили интерес да се срещнат със специалисти от Израел, които се занимават с охрана на туристически обекти. 

Реномобил за спешни случаи получава като дарение Бургас от Израел в знак на благодарност за оказаната помощ на пострадалите от атентата на летището в Сарафово на 18 юли тази година. Тогава камикадзе се взриви в автобус с израелски туристи. Загинаха 6 от летовниците, както и българският шофоьор на автобуса.

Реаномобилът ще бъде връчен на бургаската болница /МБАЛ/ на специална церемония, на която ще бъдат наградени и лекарите, помагали на ранените след терора на летището.

Кметът и посланикът на Израел се договориха на аеропорта да бъде поставена паметна плоча на загиналите при атентата. На нея ще има надписи на три езика. Дипломатът бе в Бургас за възпоменателен концерт за жертвите на терористичния акт, който бе организиран от Атлантическия клуб и организация "Шалом" и се проведе в залата на областната управа.