Студентката родила вкъщи: Чаках да ме хванат хубаво болките!

Животът

11-11-2012, 13:50

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Момичето казало на медиците, че раждането вкъщи станало инцидентно, не било нейно решение, нито било планирано

"Чакахме да ме хванат хубави болки", това казала 24-годишната студентка Сияна Ралева пред лекарите в бургаската МБАЛ в обяснение защо не се обадила на 112 още като я хванали контракциите.

Както Burgasutre писа младата жена е настанена в болница след като роди в дома си в к-с "Славейков" тази нощ, а бебчето й почина.

Момичето заявило пред медиците, че раждането вкъщи станало инцидентно, не било нейно решение, нито било планирано, а "така се е случило", поясни шефът на отделението д-р Антонио Душепеев.

Веднага щом е постъпила в болницата в 8,40 часа тази сутрин, лекарите са направили ревизия на маточната кухина, защото не са видели плацентата, наложили се и няколко лигатури на родовия канал.

"Жената е посещавала редовно женска консултация, твърдяла е че поради нередовен менструален цикъл е трябвало да ражда по-късно. По документи, които имам в мен се води термин 17-и ноември, но тя твърди, че в началото се е водила за термин 17-и октомври", обясни Душепеев.

Младата жена разказала още, че по-време на лекарските прегледи, й е казано, че ще роди след 17-и октомври и така решила да "я хванат хубави болки" и едва тогава да постъпи в болница.

Твърди се, че бебето е починало още в дома на момичето. "Това, което знам, но все още не е официално потвърдено е, че бебето не е дишало след раждането, починало е по време на родовия акт", допълни д-р Душепеев.

По случая работят експерти от съдебна медицина към бургаската многопрофилна болница.

В момента пациентката е в тежко емоционално състояние, но за живота и здравето й няма опасност.