Фандъкова е доволна от ремонта на бул. "Драган Цанков"

Мисия София

11-11-2012, 14:13

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

До 30 ноември трябва да е завършен, ако времето позволи

Ремонтът на бул. "Драган Цанков" се извършва качествено и в нужните срокове.  

"Аз лично ще бъда щастлива, ако с няколко дни по-рано се отвори, защото в момента трафикът по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" е много тежък именно заради ремонта. Ако времето позволи, мисля, че ще бъде възможно, със спазване на изискванията за качество, да се отвори възможно най-рано", каза Йорданка Фандъкова, при проверка на изпълнението на цялостната реконструкция на булеварда.

Срокът за отварянето на цялото трасе е 30 ноември. Участъкът, който беше проверен, е 1,5 километра.

 "Пътното платно е разширено за сметка на тротоара от средата на участъка до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Целият обект се прави за сметка на спестени средства от проекта за кръстовището на две нива, който се изпълнява.

Участъкът на бул. "Драган Цанков" до Руското посолство също изцяло се възстановява в момента. Това означава над 3 млн. лева спестени, благодарение на преработка на проекта и на по-строг контрол, подчерта Фандъкова. "Заедно с кръстовището ще имаме този нов булевард, четирилентов", добави тя.
В рамките на ремонта е изпълнена цялостна подмяна на настилките, цялостна подмяна на тротоарите, подмяна на електрическите стълбове заедно с инсталацията. По думите на Фандъкова - това всичко е направено за максимално кратки срокове.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"