Арестуваха хулиган в Чепеларе

Крими

11-11-2012, 14:53

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мъжът буйствал, едвам го усмирили

45-годишен шуменец е задържан за хулиганство в Чепеларе.

 Около 11.00 ч. вчера на тел. 112 е получен сигнал, че в гр. Чепеларе на ул. „Христо Ботев” паркиран лек автомобил препречва два гаража и възпрепятства собствениците да извадят автомобилите си.

 На място е изпратен полицейски екип, които наредили на шофьора, явно в нетрезво състояние, да направи необходимото да бъде преместена колата му, за да се освободят изходите на гаражите. Той обаче твърдо отказал, и когато полицаите зпочнали да му пишат акт за неправилно паркиране, мъжът побеснял, ударил полицая по ръката, взел акта и го скъсал, като сипел обиди по адрес на униформените служители.

За неизпълнение на полицейско разпореждане, и затова, че пречи и възпрепятства полицаите да изпълняват служебните си задължения, хулиганът е задържан за 24 часа в районното в Чепеларе и му е съставен акт.

В помещението за задържане шуменецът отново започнал да буйства, като счупил дървена пейка и изкъртил варова мазилка. За да го укротят, се наложило полицейските служители да използват усмирителен пояс. Срещу 45-годишния ядосан човек е образувно досъдебно производство за унищожаване и повреждане на имущество. Мъжът и преди е осъждан за кражби и хулигански прояви.