Репресирани благодарят за паметната плоча на жертвите от комунизма

Животът

11-11-2012, 15:02

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Според СДС най-подходящото място е до Съдебната палата, защото е в центъра на града и е удобно за поклонения

Благодарности изразиха от съюза на репресираните от комунизма на СДС-Бургас за паметната плоча на жертвите на режима, чието изграждане предстои до края на месеца.

Както Burgasutre писа идеята на местните сини бе приета на последнота заседание на Общинския съвет в Бургас с мнозинство от 32 гласа. Така в морския град най-накрая ще има място на което близки на загинали и репресирани да могат да почетат паметта им. Предложението бе мотивирано именно от молбите на роднините на жертвите.
„Изпълнителният съвет на националния съюз на репресираните от комунизма в България изразява най-сърдечната си благодарност за ползотворната Ви инициатива за изграждането на мемориална плоча на жертвите на комунизма”, пише в благодарственото писмо - подписано от д-р Андрей Найденов, председател на Съюза на репресираните в Бургас.
До края на месеца ще се изготви проект за мемориалния знак и ще определи къде ще се намира. Според СДС най-подходящото място е до Съдебната палата, защото е в центъра на града и е удобно за поклонения.