Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

12-11-2012, 07:00

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Стартираме нова седмица

Добро утро. Ето, че сме на прага на нова седмица. Стартът, както подобава за ноември, ще е доста хладен. Сутрешните температури в Пловдив ще бъдат малко над нулата, а в отделни котловинни полета ще стигнат до минус 2°, минус 3°. На места може да има и мъгла, която да се задържи до обяд. Дотогава градусите ще скочат, като живакът под Тепетата ще стигне до 14, а в припланинските райони – дори до 18-20°.

Зимата е пред прага. Затова днес от 9:30 часа в базата на КМД на улица „Правда” 4, зам.-кмета инж. Александър Държиков и служители от Общината ще инспектират техниката, която ще поддържа града чист през сезона.

Кметът на район „Централен“ - Райна Петрова и управителят на Второ ДКЦ д-р Константин Сапунджиев пък от 10.00 часа ще дадат старт на кампания за безплатно изследване на риска от диабет тип 2 и затлъстяване, както и тяхната профилактика. Инициативата е посветена на Световния ден за профилактика на диабета, който се отбелязва всяка година на 14-ти ноември.

Час по-късно пловдивският кмет Иван Тотев и кметът на Район Тракия Костадин Димитров ще направят първа копка на строежа на детска ясла. Заведението e предвидено за 8 групи. То ще бъде построено върху терен от 6763 кв.м, между блоковете 203 и 205 на ул. ”Маестро Георги Атанасов” в ж.р Тракия.

В 11.30 часа пък ще има пресконференция в пловдивската централа на БСП. Там ще присъстват народните представители от левицата - Захари Георгиев, Милена Христова и Петър Мутафчиев.

Днес областният управител Здравко Димитров ще даде старт на кампанията на БЧК за раздаване на хранителни продукти от запасите на ЕС. В 10:00 часа започва кампанията в Асеновград. Там, на ул.”Цар Иван Асен” № 76, ще бъде разкрит временен пункт за раздаване на помощите. Час по-късно ще започне раздаването в Садово. Там пунктът ще бъде в сградата на Общината.

Няма да липсват и културни събития. В 19.00 часа на сцената на Драматичен театър Пловдив фолклорен ансамбъл „Тракия” ще изнесе празничен концерт- спектакъл, посветен на класиците на българския фолклор проф. Кирил Дженев и доц. Стефан Мутафчиев. Програмата включва 7 танцови и 6 музикални произведения от съкровищницата на българското сценично изкуство.

По същото време в Концертна зала пловдивската публика ще може да чуе едни от най-известните и красиви оперни хорове. Те ще бъдат изпълнени от състава на Държавна опера Пловдив, заедно със своя диригент Христо Михалев. Хористите са подготвили една наистина разнообразна и интересна програма, включваща различни жанрове и творби от Моцарт, Верди и Бизе.

Днес ще бъдат обявени и детайлите около новия проект на Драматичен театър-Пловдив - "Ла". Той ще бъде представен от 11 часа в Камерната зала на театъра, където ще се изявят двамата главни „виновници” - Рашко Младенов и Константин Цеков.