Безплатни АГ прегледи в болница "Пловдив"

Мисия Пловдив

12-11-2012, 07:33

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Консултациите са достъпни за всички дами, независимо дали са здравно осигурени

Безплатни акушеро-гинекологични прегледи за дамите организира през тази работна седмица многопрофилна болница „Пловдив”. Новината съобщи началникът на АГ отделението д-р Жорж Пелев. Той уточни, че тазгодишната кампания е посветена на 60-ата годишнина от създаване на лечебното заведение.

Консултациите ще са достъпни за всички пациентки, независимо дали са здравно осигурени или не. Те могат директно да посетят клиниката и не е нужно направление от личния лекар. Прегледите включват изследване при гинеколог, цитонамазка – за ранно откриване рак на маточната шийка, а при необходимост ще се прави и ехография. Прегледите ще са на 4 етаж, в 32 кабинет от 9 до 12 ч. За допълнителна информация пациентките могат да звънят на тел: 032/905-343.

Д-р Пелев отбеляза, че миналогодишната кампания предизвикала огромен интерес и се наложило да отворят и втори кабинет. През всеки минавали по десетина пациентки дневно. Той припомни, че всеки петък в АГ отделението се провежда ден на отворените врати за бременни. Така екипът запознава бъдещите майки с обстановката в болницата и с условията за раждане.