Кореецът Сай с приз и от MTV (СНИМКИ)

Булевард

12-11-2012, 09:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Наградите на музикалната телевизия се превръщат в тийн награди

Европейските музикални награди на MTV се превръщат все повече в някакво подобие на тийнейджърско събитие.

Няма как по друг начин да бъде коментирана снощната церемония, която се проведе във Франкфурт, Германия. Вотът на зрителите изкачи на върха Джъстин Бийбър, който бе избран за най-добър изпълнител, както и за номер едно в поп музиката. При положение, че Джей Зи и Кание Уест направиха истински удар с албума Watch The Throne и хитовете в него, които превзеха класациите.

Двамата рапъри пиха по една студена вода и в тяхната си категория - за хип-хоп изпълнител, където със статуетка се сдоби Ники Минаж.

Carly Rae Jepsen пък се сдоби с престижната награда за песен на годината с парчето Call Me Maybe. И тук обаче намирисва тийн вота, тъй като Somebody That I Used To Know на Gotye бе далеч по-голям хит.

Риана, която също се радваше на силна година, не успя да се пребори в нито една смислена категория.

За сметка на това кореецът Сай (Psy) продължава с възхода си. Той бе отличен за най-добро видео на Gangnam Style, което със сигурност до края на годината ще стане най-гледаното за всички времена в YouTube.

При дамите пък най-ценното отличие - за изпълнител на годината, отиде при Тейлър Суифт.

За втора поредна година Linkin Park грабнаха приза в рок категорията, а в електронната музика за номер едно бе избран гостувалият през годината у нас Давид Гета.

Посмъртно, за икона организаторите обявиха Уитни Хюстън.

Церемонията във Франфурт бе водена от модела Хайди Клум, а на сцената с изпълнения се отличиха Muse, Fun., Сай, Тейлър Суифт, No Doubt, Питбул и др.