Калиакра нанесе първо поражение на Нефтохимик

Спорт

12-11-2012, 09:29

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Въпреки загубата бургаският тим е в челото на класирането, на две точки от лидера Спартак Плевен

Без голово положение и след като през по-голямата част от мача се бранеше, Калиакра успя да измъкне победата срещу Нефтохимик с 2:1.

Мачът започна зле за момчетата на Димчо Ненов, които допуснаха лек гол още в 9-та минута след неразбирателство в защита. След попадението Нефтохимик започна да контролира събитията на терена и наложи своя стил на игра. В 27-та минута реферът си затвори очите за грубо нарушение в наказателното поле на Калиакра срещу Румен Николов, който бе фаулиран на 4-5 метра от голлинията на Калиакра. В същото време домакините се прибраха в своята половина и почти не поглеждаха към вратата на Цветан Димитров. Гостите създадоха 3-4 отлични положения за гол, но до изравнително попадение до края на полувремето така и не се стигна.

Втората част на мача започна отново с по-добра игра на гостите, които създаваха опасности пред вратата на Калиакра, но пропуски направиха Манев, Николов и Молдованов, който уцели след  удар с глава страничната греда зад вратаря на домакините. В 69-та минута Емануил Манев бе фаулиран на границата на наказателното поле и при изпълнението Любомир Божинов отбеляза красиво изравнително попадение.

След гола Живко Петков и Манев опитаха да изведат бургаският отбор напред, но пропуснаха от добри позиции. При една от епизодичните контраатаки на домакините, недобре върната топка към вратаря, позволи на Калиакра отново да отбележи и да излезе напред в резултата.

В последната минута на даденото от съдиите продължение, Нефтохимик успя да промуши топката зад голлинията на Калиакра, реферът първоначално посочи центъра, но след това реши да коригира решението си и отсъди свободен удар за домакините.

Така в един мач, в който доминираше през по-голямата част от игровото време, Нефтохимик загуби от футболистите на  Каварна с 2:1. Въпреки поражението бургаският  тим продължава да е в челото на класирането на единната Б група, като изостава на две точки от лидера Спартак Плевен.