Данчо Йовчев: Спортът в България пак ще има силни моменти

Спорт

12-11-2012, 13:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Големият атлет получи приза на МОК "Спорт и устойчиво развитие“

"Спортът в България пак ще има силни моменти", заяви Йордан Йовчев при награждаването си с приза на Международния олимпийски комитет "Спорт и устойчиво развитие".

Наградата за спортни постижения Йовчев получи на специална церемония днес от шефа на българския  комитет Стефка Костадинова.

"Това е една признателност за дълголетието ми в спорта и това, което съм оставил зад гърба си. Радвам се, че има признателност рано или късно. Спорт ще има в България. Някога има слаби моменти, ще има и силни", сподели Йовчев.

Утре той заминава за Мексико, където ще участва в голяма международна гала вечер, предава БГНЕС.

"Няма да съм продуцент, помагам за реализацията на тези шоута. Засега има три шоута в Мескико Сити и Монтерей ще взема участие", уточни Йовчев.

Относно възможността да се сбогува и с родната публика на подобна гала вечер у нас, той заяви: "Съвсем скоро ще ви кажа, най-вероятно догодина ще го направим, работим по въпроса. Ще го направим, защото едно такова шоу, за да стане хубаво, ти трябват медалистите от последната Олимпиада. България заслужава да види кои са големите в гимнастиката. Всяко начало има и край. Самия край, ако може да го направим с хубаво тържество, хората да видят за последно Йордан Йовчев на сцената. Това ще е един добър завършек".