Вдигат ясла в Тракия за 200 дни

Мисия Пловдив

12-11-2012, 14:33

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Сградата за 3 милиона лева ще приюти 170 деца догодина

Детска ясла за 170 дечица ще бъде издигната за близо 200 дни между блокове 203 и 205 в район Тракия. Сградата от около 3000 квадратни метра застроена площ ще приюти 8 групи, като може да бъде допълнително разширена за още 4. Това стана ясно на днешната първа копка на проекта, на която присъстваха районният кмет Костадин Димитров и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Днес съм си сложил новия костюм, защото денят е знаков. Нарочно организирахме това тържество, за да се знае от всички, че поемаме ангажимент и ще го изпълним качествено и в срок. Работата вече започна – премахнали сме близо 100 гаража от мястото, за да стартира проектът, посочи Димитров. Според него срока на изпълнение е реалистичен, като са предвидени и евентуални затруднения заради суровата зима. Въпреки строежа, който ще струва 200 000 лева до края на тази и още 2,8 милиона през идната година, проблемът с местата в яслите в Тракия ще се запази. Този проект обаче е една от стъпките за преодоляването на тежката ситуация, посочи още тракийският кмет.

В сравнение с всички останали проекти, тези за най-малките ни носят най-голяма радост, заяви на свой ред Иван Тотев. Яслите са основен проблем в Тракия. Със тази скорост и планираните дейности до края на следващата година обаче за всички деца на Пловдив вече ще има място в детските заведения в града. Кметът изтъкна, че очаква за тези проекти да бъдат отделени 4-5 милиона лева от републиканския бюджет, което ще облекчи значително Общината. Той посочи, че очаква добрата новина от парламента да дойде след гласуването на бюджета около 5-6-ти декември.