Червеният кмет, станал гербер: Неморално е, но Бойко ми помага

Мисия Пловдив

12-11-2012, 15:35

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Георги Руменов жертвал себе си заради Съединение

Снощи червеният кмет на Съединение Георги Руменов е подал молба за членство в ГЕРБ. Правителството ми помага, бях длъжен да го направя, коментира за Plovdivutre.bg Руменов. По думите му той жертвал себе си, за да живеят по-добре над 10 хиляди души. 15 години общината е била управлявана от различни партии, но нищо не е направено. Сега не партийната принадлежност е от значение, а  това, което ще се изгради и остане след нас за жителите”, обясни мотивите си кметът.

На 1 ноември премиерът Бойко Борисов откри официално училище в Съединение, чийто строеж е започнал преди повече от 29 години. Тогава с министър-председателя не сме говорили по този въпрос. Всъщност Здравко Димитров ме покани в ГЕРБ, обясни Руменов.

Знак за отрезвяване - така новият областен шеф на партията коментира пред журналисти личното решение на Руменов да смени БСП с ГЕРБ. Димитров съобщи, че ще има и други изненади в ГЕРБ Пловдив Област.

Столетницата е зарязана и от заместник-кмета на Съединение – Георги Трендафилов, който заедно с Руменов иска да мине в редиците на управляващите.

В областния съвет на БСП не е постъпвала молба за напускане на партията от кмета и заместник-кмета на Съединение, каза Георги Гергов. Той припомни устава на левицата, че ако партиен член се запише в друга партия, автоматично се изключва. Дали е имало политически  натиск, изнудване или пазаруване на местните управляващи, Гергов отказа да коментира. Тук казус няма, няма и прецедент, става въпрос за морал, заяви председателят на БСП в Пловдив и областта.

Георги Руменов е член на столетницата от 6 години. Той спечели изборите в Съединение през май т.г., издигнат от БСП. Тогава той победи на балотаж Сашо Динчийски от ГЕРБ. До извънреден вот в общината се стигна след смъртта на предишния кмет Евгений Маринчешки.