Предколедният стрес - от днес

Пловдив Лайф

12-11-2012, 16:23

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

12 ноември поставя начало на притесненията около подготовката на празника за мнозинството британци

Остават още шест седмици до Коледа.

За мнозина притесненията около подготовката на празника или липсата на такава ще започне от днес, показва най-новото изследване на Британските пощи, пише в. "Дейли Мейл".

Предколедният стрес официално започва на 12 ноември за 20% от британците, 25 на сто ще започнат активно да планират коледното си тържество от тази седмица.

Безпокойство относно идеалния подарък за любимия човек е един от най-големите източници на стрес за британците, предава БГНЕС.

На първо място в списъка на тревогите за повечето хора е именно изборът на правилни подаръци, 41% от анкетираните признали, че се притесняват какво да купят на любимите си хора като коледен подарък. Сметката за внимателно подбраните подаръци може бързо да нарасне и разходите по Коледа са вторият най-стресиращ фактор в празничния сезон.

37% заявили, че се безпокоят дали ще могат да си позволят да купят подаръци. За 29% от британците проблем е цената на храната, която ще приготвят за семейството си на Коледа. Решението къде да прекарат Коледа е източник на стрес за 21 на сто от участниците в изследването, а 10% се тревожат, че могат да обидят с нещо гостите си, ако организират сами коледната вечеря.

"Макар Коледа да е сезонът, в който хората трябва да се радват, тя може да бъде и изключително стресиращ период. За много хора тя носи много тревоги, тъй като правят планове и мислят как ще платят за тях", заяви директорът на пощите Кевин Джилиланд. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен