Съпругът на Сияна плътно до нея в болницата, изписват я в сряда

Животът

12-11-2012, 16:32

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

За съпрузите е обособена специална стая

Цялото семейство на Сияна, която роди в домашни условия, а бебето й почина, е плътно до нея в болницата.

"Обгрижват я и я обичат. Мъжът й е до нея непрекъснато. Обособихме стая специално за тях двамата", казаха медици от отделението.

Днес домът на семейството в к-с "Славейков" бе пуст, а прозорците и вратите залостени, видя репортер на BurgasUtre. Съседи се въздържаха от коментари, но слуховете носят, че фамилия Ралеви били евангелисти.

Според някои Сияна и съпругът й Илия били членове на секта, било им забранено от водачите да раждат в болница. Тези слухове бяха подхранени още вчера, когато се разчу, че Сияна подписала декларация, че не желае желае ваксини и кръвопреливане. "Жалко за тях, че загубиха детенцето си от наивност", казват някои. Други обаче категорично отхвърлят тази версия. 

Междувременно стана ясно, че родилката не е подписвала декларация за отказ от кръвопреливане, но за сметка на това Сияна е сложила подписа си върху други седем документа. Те касаят отказ от ваксинации, декларация детето да не се отделя от майката от самото раждане, както и да не му се дава вода и други течности след раждането, научи BurgasUtrе.

"Всичко това говори, че домашното раждане не е било планирано. Хората са се подготвяли за раждане в болница", обясни шефът на РЗИ д-р Георги Паздеров.

Все още медиците недоумяват какви са причините семейството да се забави толкова с подаването на сигнала към тел.112.

"Те са били в шок, трагедията им е голяма, само така си обяснявам случилото се", добави медикът.