Добро утро, вторник е!

Мисия Пловдив

13-11-2012, 06:31

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Слънчев ден и прекрасни емоции!

Прекрасно утро! Синоптиците обещават слънчев вторник. Е, слънчев като за ноември. В Пловдив максималната температура няма да мине 17 градуса. Насладете се. В сряда идват облаци.

13 ноември е обявен за международен ден на слепите. Отбелязва се от 1946 г., годишнина от рождението през 1745 г. на френския педагог Валантен Аюи, положил основите на световното обучение на слепите; основал през 1784 г. в Париж първият в света интернат за слепи.

Бивши и настоящи служители на фирма "Градски транспорт" излизат на протест. Всяка сутрин- до петък те ще блокират излизането на рейсове и ще искат да им бъдат изплатени дължимите заплати за месеците август и септември.

В 11 часа на Централни гробища ще се проведе годишната британска възпоменателна церемония. Прави се в памет на всички, загубили живота си в служба за родината.

На церемонията ще присъстват посланикът на Великобритания Н.Пр. Джонатан Алън, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, британски свещеник, представители на Министерство на отбраната, на местната власт, регионалната дирекция на МВР, журналисти, британски граждани.

В Пресцентъра на БСП в 11.20 левицата дава пресконференция.

Брифинг в сградата на обищната ще има за старта на 7-мото издание на Световната кинопанорама - КИНОМАНИЯ в Пловдив. На пресконференцията ще  присъстват Стефан Стоянов - зам.кмет на гр.Пловдив, Еми Азарян - директор на Киномания, Владо Трифонов - програматор, Борислав Лалев - организатор на Киномания в града.

В Асеновград ще представят 3D модел на Асеновата крепост.Географско-информационната система /ГИС/ е на 3 езика български, английски и руски. Чрез нея посетителят може да получи необходимата информация за места за посещение.  ГИС  дава възможност да се посочи на карта, както местоположението на отделните обекти, така и да се представи цялата текстова и документална информация, включително със снимки, видео материали, графики и триизмерни изображения.  Отделно са посочени подходите към обектите. Може да се види 3 D модел на крепостта,  както и виртуална разходка из цялата крепост. Тази информация ще бъде публикувана в Интернет портала на община Асеновград, както и на 5 информационни киоски .

В Пловдив започва втората за годината акция по канална дератизация, при която ще се обработят срещу гризачи около  16 000 броя шахти на територията на шестте административни района в Пловдив.

Екипите на Общинско предприятие „Дезинфекционна станция” ще работят с водоустойчиви восъчни блокчета.

По кината дават три премиери: Облакът атлас (2012), Детектив Алекс Крос, Примката.

В 19 часа в Драматичния театър започва постановката Куклен дом.